TD Mitra Hajdina na turističnem sejmu

Od 1. do 4. februarja je bila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, na kateri pa ni manjkalo TD Mitra Hajdina s predstavijo pestre turistične ponudbe občine, društev in OŠ.

Na sejmu Natour Alpe-Adria se je predstavilo prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije in tujine, mednarodni sejem za aktivno preživljanje prostega časa pa je tudi občini Hajdina ponudil odlično priložnost za promocijo, kar je je TD Mitra Hajdina – kot članica Turistične zveze Slovenije – tudi z veseljem izkoristila. TD Mitra je k sodelovanju povabilo društva v hajdinski občini, a je bil odziv bolj slab, in osnovno šolo s turističnim podmladkom. In prav slednji so povabilo vzeli zelo resno in se tudi predstavili na sejemski stojnici. Vse pohvale ekipi mladih turističnih zanesenjakov in mentorici Tatjani Lukovnjak, da je s člani TD Mitra prvi sejemski dan podoživela v živo.

Dva dneva na sejmu pa sta bila dovolj, da so nas številni obiskovalci opazili in marsikaj zanimivega izvedeli o zgodovini, lepotah in ponudbi občine Hajdina. Hajdinska stojnica je bila bogato založena s pletarskimi izdelki, kar je pritegnilo marsikaterega obiskovalca, da si je izdelke pogledal od blizu, a še najbolj zanimiva je bila pletarka Hilda Žumer pri svojem delu. Poleg pletarskih izdelkov pa je bilo na hajdinski stojnici mogoče poskusiti še nekatere naše domače jedi, ki so jih pripravili lokalni gostinci, med obiskovalce so Hajdinčani razdelili kar nekaj turističnega materiala, brez Štajerskih frajtonarjev pa si predstavitve na turističnem sejmu sploh ne znamo predstavljati.

Besedilo in foto: TM